Försäljningsnätverket skapar förutsättningar för föreningar och lokal handel att samarbeta inom sälj. Försäljningskatalog med produkter från lokala butiker tas fram. Föreningar eller klasser inom Norsjö kommun säljer dessa produkter.

Varför ett lokalt försäljningsnätverk?

Föreningen Norsjöbygdens Företag har i samarbete med butiker i Norsjö och NIDS (Norsjöidrotten i samverkan) startat upp Lokalt Försäljningsnätverk. Handeln behöver synliggöra sina produkter och föreningar behöver inkomster för att bedriva sina verksamheter. Om det lokala samarbetet stärks gynnas hela kommunen! Att handla lokalt är mycket mer hållbart. Bidrar till utveckling för samhället och schysstare för miljön.

Vi tror på det lokala och ser nyttan av att flera parter samarbetar kring denna fråga.

Norsjöbygdens Företagsarena Win-Win

Lokalt Försäljningsnätverk ingår i projektet Norsjöbygdens Företagsarena Win-Win. Föreningen Norsjöbygdens Företag ansökte om medel från Skellefteå Älvdal, Leader EU-fonden Landsbygdsprogrammet för att utveckla konceptet. Förutom Lokalt Försäljningsnätverk ingår även samarbete näringsliv och skola i projektet.

Syftet med projektet är att göra Norsjö kommun ännu attraktivare genom att visa på de jobbmöjligheter som finns och stödja samverkan mellan näringsliv och föreningsliv genom att utveckla nya innovativa former av samarbeten mellan föreningar och främst lokala handeln.
Målet med projektet är att skapa ett lokalt försäljningsnätverk, skapa en hemsida och producera en försäljningskatalog.

Projektet har skapat ett lokalt försäljningsnätverk som innefattar leverantörer och föreningar i Norsjö kommun. Produkter som föreningar säljer kommer från lokala butiker i Norsjö. Flera säljomgångar har genomförts. Logotype har framtagits, domän och webbhotell har köpts in. Annons har köpts. Hemsida lokaltnatverknorsjo.se har producerats, säljkataloger och rabatthäfte har producerats.

Elever på Norsjöskolan har deltagit på studiebesök och föreläsningar som bekostas av projektet. 2019 genomfördes studiebesök på 13 arbetsplatser. Samtliga elever i åk 9 och SI på Norsjöskolan var inbjudna, totalt deltog ca 60 elever. 2020 Eleverna fick kunskap om företag via tipspromenad, grupparbeten och företagspresentationer. Elever i åk 8, åk 9 och SI-elever fick även lyssna på Aron Anderson. 2021 eleverna kunskap om företag via företagspresentationer. Elever i åk 8 och åk 9 fick även lyssna på Frida Boisen. Föreläsningen gick under titeln ”Trolljägaren om hot, hat och att äga sin framtid”. 2022 Samtliga elever i årskurs 9 (60 elever) besöker arbetsplatser under hösten.


Norsjö – en aktiv idrottskommun!

Idrott är ett viktigt inslag för Norsjöborna. 38% av kommunens befolkning är medlemmar i idrottsföreningar. Det finns 16 idrottsföreningar i Norsjö kommun. Alla duktiga ledare och föreningsmänniskor skapar förutsättningar för en aktiv idrottskommun.
Idrottsanläggningen Norsjö Arena består av flera anläggningar som möjliggör idrotter som fotboll, ishockey, simning, volleyboll + många fler olika idrotter. Det finns även en spontanidrottsanläggning, den är flitig använd av barn och ungdomar. Här finns skatepark, utegym, bollplan, hinderbana, friidrottsytor. Flera byar i Norsjö kommun har fotbollsplaner.

Fakta 2018*
Befolkning 4094
Idrottsföreningar 16
Idrotter 15
Sektioner 18

*Källa Sisu-idrottsutbildarna

Några föreningar är: Bastuträsk sportklubb, Norsjö skidor, Fromhedens IF, Norsjö Golfklubb, Norsjö Hockey, Norsjö Simklubb, Norsjö Volleyboll, Norsjö Ridklubb, Norsjö Motorsällskap